Klagshamns ridanläggning nominerad till Region Skånes arkitekturpris

Region Skånes arkitekturpris delas ut till ett projekt som ser till helhetsperspektivet med rumsliga samband. Det kan till exempel handla om hur platsers kvaliteter tillvaratas och utvecklas vid nybyggnation. Klagshamns ridanläggning, ritad av FOJAB arkitekter, är ett av de nominerade bidragen till årets pris.

Vid Klagshamns udde, söder om Malmö, finns långgrunda sandstränder som är utmärkta att rida på. Här låg länge Klagshamns Ryttarsällskap i en nedlagd betongfabrik. När Malmö stad planerade en ny ridanläggning var det naturligt att bygga på samma plats som tidigare, och FOJAB fick uppdraget att rita den nya ridanläggningen.

Ridanläggningens stall och ridhus har markanta sammanhållande takytor och husens placeringar ger utblickar mot Öresund.

Beprövad byggnadsteknik kombineras med funktioner med återvunnet tegel och innovativa materialval.

– Klagshamns ridanläggning har satt fokus på en ny generation ridanläggningar som representerar god djur- och arbetsmiljö tillsammans med hållbara material, mycket dagsljus och frisk luft. Vi är både stolta och glada över att anläggningen är nominerad till Region Skånes arkitekturpris, säger Mats Molén, arkitekt på FOJAB.

Vinnaren av arkitekturpriset avslöjas på Kreativa Skåne den 22 november. Övriga nominerade är Holma torg, Malmö, av Arkitektlaget Skåne, HamnOasen, Landskrona, av STADSTUDIO och Villa Kristensson, Åhus, av Chahrour Huhtilainen.

 

För ytterligare information:
Mats Molén
mats.molen@fojab.se
+46 702 – 56 66 60

Press:
Emma Schöön
emma.schoon@​fojab.se
+46 702 – 49 11 57